Det du gör varje dag gör skillnad, en skillnad som kan ta dig närmare eller längre ifrån känslan av flow i vardagen. Att lämna din arbetsplats med fokus på allt du gjort under dagen istället för vad du inte gjort gör skillnad. Att röra på dig lite grann varje dag istället för att tänka att det inte är lönt gör skillnad. Att verkligen lyssna på dem du har nära istället för att samtidigt scrolla på din telefon, gör skillnad.

Enligt svenska akademins ordlista betyder flow; känsla av koncentration, eufori och tid­löshet. När jag först läste det tänkte jag att flow var något exklusivt. Men jag vill att flow ska vara en del av min vardag så jag tänkte om. Vi pusslar själva ihop vår vardag och eftersom det är mitt eget pussel så bestämmer jag hur det ska se ut och vilka bitar som får vara med. Så, för mig handlar flow om att det känns bra – att ha den där goa känslan i magen och att vara fokuserad och närvarande.

Det som händer varje dag hjälper oss att boosta känslan av flow i livet som helhet. När vi vet vad som ger oss flow kan vi översätta det till de små händelserna i vardagen – en del kan vi planera in, andra dyker plötsligt upp och vi behöver vara beredda att fånga dem. Det kan vara ett möte med en vän eller kollega, ett gott samtal i bilen när man skjutsar barnen eller utsikten på promenaden. Å så har vi guldkornen – de där tillfällena när du går helt upp i något och förlorar känslan av tid och rum. De ska vi träna oss lite extra på att fånga.

Omvärlden runt omkring oss förändras hela tiden, det betyder att en lagd pusselbit inte alltid ligger kvar på sin plats. En del försvinner kanske helt och behöver letas upp igen, en annan har bara hamnat lite på sned. Vissa bitar behövs för att andra ska kunna passa. Det är något av ett evighetspussel – men ju mer vi pusslar desto bättre blir vi på att ha koll på vilka bitar som tillhör pusslet och var de passar Det som händer i vardagen är delar av det stora pusslet. Om vi inte har flow i det lilla så kan vi inte få det på helheten heller. Därför är flow i vardagen viktigt!

Ta hand om dig och le mot dem du möter!

Kram
Martina

Vill du hitta fler pusselbitar som ger dig flow i vardagen?
Om du vill sortera i vad som ger dig flow i vardagen så guidar jag dig gärna på vägen. Vi börjar med ett förutsättningslöst samtal på telefon med fokus på ditt nuläge och hur jag kan hjälpa dig. Därefter väljer du om du vill ha mitt stöd på din fortsatta resa. Hör av dig om du har frågor, funderingar eller om du vill att vi hörs på telefon.

Photo by Markus Winkler on Unsplash

Vill du ha förslag på aktiviteter för mer flow i vardagen?

Anmäl dig som prenumerant så får du varannan tisdag konkreta förslag på aktiviteter och tips på kunskap som hjälper dig till mer flow i vardagen.