Uppgiften som du jobbat med de senaste dagarna börjar bli klar och det är dags för avslut. Kanske är det ett prov som ska skrivas, ett möte som ska genomföras eller en sammanställning som ska skickas iväg. När du väl lämnar salen, stänger ner mötet eller klickar på skicka är du klar!

Vad gör du då?

 

Mellan två uppgifter finns möjlighet till reflektion och tillfälle att fira. Oavsett om utfallet blev som du hade tänkt eller inte så har du genomfört uppgiften och tagit dig från start till mål. Tidigare nyhetsbrev har handlat om hur du kan få ett bättre flow i vardagen genom att dela upp det du ska göra i lagom stora bitar och göra en sak i taget. Och – ju tydligare beskrivning av vad som ska finnas på plats när du är klar – desto lättare blir det att veta när du kan fira.

 

Våra rutiner och vanor ger oss en ram att hänga upp våra aktiviteter på.  Om vi kan bygga in firandet som en del i vardagen hjälper vi oss själva att säkra upp att det blir av. Är ni ett team så missa inte chansen att titta tillbaka på vad ni har åstadkommit den senaste veckan eller månaden. Boka in tillfällen att aktivt avsluta era gemensamma uppgifter och plocka bort dem från  listan. Passa även på att reflektera över vad ni tar med er i det fortsatta arbetet. När ni tittar tillbaka på tiden som varit så sträck på er, var stolta och uttala att det här gjorde vi bra! Ta även tillfället att visa listan för era uppdragsgivare, samarbetspartners och kollegor.

 

Att fira det man har gjort,  på egen hand eller tillsammans med andra, innebär inte att det måste vara perfekt. En viss förbättringspotential finns alltid. Men att uppmärksamma det arbete du har lagt ner och det faktum att du gjorde det du hade bestämt dig för att göra är värdefullt. Det ökar tilltron till din egen förmåga och hjälper dig att ta även nästa uppgift i mål.

 

Hoppas du hittar ditt sätt att fira – både det du löser på egen hand och tillsammans med andra..

 

Ta hand om dig!

🤩 Martina

 

 

Photo by Amy Shamblen on Unsplash

Vill du ha förslag på aktiviteter för mer flow i vardagen?

Anmäl dig som prenumerant så får du varannan tisdag konkreta förslag på aktiviteter och tips på kunskap som hjälper dig till mer flow i vardagen.