Summerar en härlig vårhelg med bland annat trädgårdsfix, loppisbesök, yoga, fotbollsmatch och tid med fina vänner. Nu är det söndag kväll och imorgon är det vardag igen. Och det är i vardagen vi lever den allra största delen av tiden. När jag hör beskrivningar av måndag till fredag som en transportsträcka blir jag lite ledsen. Jag tänker att det är många som känner oro på söndagen över att det snart är måndag igen. En oro som på fredag eftermiddag sannolikt ersätts av ett äntligen. Att längta efter lediga dagar är härligt och jag önskar att så många som möjligt får längta till de lediga dagarna, inte bort från vardagen.

En aktivitet som jag strävar efter att få till på söndagarna är en stunds planering av veckan som kommer. Tidigare utgick planeringen från alla ”måsten” men nu börjar jag att lägga in det jag vill och tycker om att göra – yoga, tid med familjen och en stund med en bra bok. För mig gör det stor skillnad. 

Att planera veckans mat är en vana som jag har väldigt lätt att tappa bort så just nu tränar vi lite extra på det här hemma. En mysig middag är ett sätt att förgylla vardagen. Så på tisdag blir det något extra gott.  

Vad gör du för att se fram emot och uppskatta en helt vanlig tisdag?